09dec

Introductie

Onze klant heeft de ambitie om te excelleren in data- en informatiemanagement. Daarom zijn ze gestart met grootscheepse initiatieven om data en informatie in alle lagen van de groep betrouwbaarder en toegankelijker te maken. 


Als functional analyst data modeling kom je terecht in het Servicecentrum Datamanagement en je werkt samen met de afdelingen Data Quality en BA&I (Business Analytics & Insights). Je gaat aan de slag met de conceptuele datamodellen van je collega’s, die je omzet naar logische datamodellen.


Je werkt dedicated voor een bepaalde businessunit om alle processen goed te leren kennen. De datamodelleringsmethodologie is jouw krachtig wapen, maar je bent ook een pragmaticus die beseft dat je datamodellen in verschillende businessunits anders moet aanpakken. Reken dus op een job vol variatie en interessante contacten: want je werkt nauw samen met conceptuele information modelers, data stewards, businessanalisten, application managers en physical database managers.

Organisatie

Je creëert logische datamodellen op maat van de verschillende businessunits van de klant. Voor elke businessunit toets je methodologie af aan praktijk en kosten, en ontwerp je een precies passend logisch datamodel.

Je begrijpt conceptuele informatie-objecten en de lijnen binnen die objecten en vertaalt ze naar logische datamodellen.

Je brengt de relaties tussen verschillende informatieobjecten in kaart.

Indien het logische model nog niet bestaat, destilleer je uit het physical database model een logisch datamodel. Je overlegt en anticipeert daarop samen met de information modeler.

Je werkt met SAP PowerDesigner.

Je hebt een ruim speelveld in een sterk groeiend team vol ambitie. Je stelt je prioriteiten in alles wat op de plank ligt en geeft zelf mee vorm aan je functie.

Functie-eisen

Opleiding en ervaring – Je bezit een diploma industrieel ingenieur IT of een diploma bachelor IT of een masterdiploma IT met minimaal 1-3 jaar ervaring in datamodellering. Ervaring met LDM is een sterke troef.

Analytisch en technisch – Je analyseert en verwerkt vlot een grote hoeveelheid complexe informatie en vult dat aan met technische knowhow rond datamodellering. Zo kom je altijd tot een passend logisch datamodel voor je business.

Conceptueel vermogen – Vertrekkend van een informatiemodel, ben je in staat om een passend logisch datamodel op te stellen. Je hebt dus snel inzicht in elke business en de conceptuele aspecten en bent hierdoor in staat om, zonder alle informatie ter beschikking te hebben, een duidelijk logisch datamodel te ontwerpen. Bottom-up: vanuit het physical datamodel in staat zijn om een logisch datamodel te destilleren.

Pragmatisch – De ideale wereld bestaat niet in een complexe organisatie. Je werkt nauwkeurig aan het meest optimale datamodel. Tegelijk ben je kostenbewust, kan je je vinden in de 80-20-regel en leg je die zaken naast je neer die nooit 100 % volgens de methodologie zullen zijn.

Samenwerken – Je overlegt vlot met collega’s en stakeholders. Bij twijfels stel je vragen aan andere experts, zoals businessanalisten of physical database managers, zodat de juiste informatie bij jou terecht komt.

Communicatief en assertief – Je werkt in een domein dat weinig tastbaar is voor de business. Je legt complexe technische ideeën duidelijk uit, en weet het belang van een goed datamodel voldoende toe te lichten, zonder de operationele werking van de business uit het oog te verliezen. Je bent ook een doorzetter die stevig in zijn of haar schoenen staat. In een wereld waar tijd een schaars goed is, verdedig jij vol energie het belang van jouw functie.

Talenkennis – Je bent tweetalig Nederlands/Engels zodat je met al je collega’s, partners en stakeholders prima samenwerkt.

Aanbod

Start : wanneer mogelijk voor de consultant – asap

Duurtijd : starten met 6 maanden

Locatie : Vlaams-Brabant – na corona mogelijk om 1 dag/week thuis te werken.

Inlichtingen

Stuur je CV naar sourcing@arch.partners en we contacteren je zo snel mogelijk.

Sollicitatie

Stuur je CV naar sourcing@arch.partners en we contacteren je zo snel mogelijk.